My Tweety

                                     J76mindre.JPG (18645 bytes)

Det här är historien om min första bil!

Jo, den köpte jag när jag var 16 år gammal, och den va i ett bedrövligt skick men jag va förälskad i den så jag köpte den för 200 kr.

Den stod hos en kompis på deras andra bondgård så jag och min kompis vi körde och lekte lite med den på åkrarna runt gården.

Det va väldigt roligt när man va 16 år gammal och inte förstod bättre. Man ska ju vara rädd om dom gamla bilarna.

Så här så den ut när jag fick hem den.

J2mindre.JPG (11489 bytes) Som du kan se på bilden va den inte så vacker men va f_n lite jobb så ska den väll bli fin tänkte man. Det tog 8 år innan den va ute på vägen igen. I och för sej så byggde jag en rallybil emellan också.

Den va väldigt rostig så den revs i molekyler för en ordentlig renovering och ombyggnad. Någon hade nog använt den som skidbacke för den va rätt så bullig i taket så jag fick jaga fatt i ett lassatak som jag fick lägga i.

Det ända jag kan skryta med är att jag har gjort nästan allt själv, min bror hjälpte mig med en del rostlagning i början.

Nu har jag kört med den i ca.6 år utan att göra mer än att byta ut original motorn efter ett generalras ca.3 km från Cristinehovs slott mitt i natten efter en konsert så det blev till att bli bogserad bakom brorsans V-8 i ca.3,5 mil. Det va ingen kul resa kan jag intyga.

Första året jag körde med den så va jag på Bug Run i Mantorp och den resa kommer heller aldrig att glömmas.

När vi skulle köra hem så stod jag i kön ut från Mantorp park och precis när bakre kofångaren va mittemellan grindstolparna så sluta bilen att driva. " VA F_N NU!!! " tänkte jag och for ur bilen och putade väck den så vi inte skulle hindra någon. Det visade sig vara splinesen i den ena bromstrumman som va borta p.g.a. att jag inte hade spänt trummorna tillräckligt hårt.

Som tur va så hade jag följe med Fläktfolket från Skåne så jag fick åka in på området igen och in på swaapet och fick fatt i en ny trumma som passade, så va det bara till att byta och åka hemåt igen med en ny kunskap.

Sen dess har jag inte varit uppe där igen.

Det har blivit några studentkörningar också!

J72mindre.JPG (11716 bytes)J74mindre.JPG (11178 bytes)J75mindre.JPG (8693 bytes)

Jag har vunnit ett pris för min bil och det va på Hösträffen 2001 i Malmö hos Svenska VW Veteranerna. Det blev ett andra pris i klassen Bästa Bruksbil  VW.

J78mindre.JPG (7298 bytes)J80mindre.JPG (13147 bytes)

Recept:

Volkswagen 1300 1966.

Kaross: Soltak från en 57:a, Skyltnäsa från en 57:a, Borttagna blinkers              från skärmarna, T-3 sidomarkeringsljus, Rensade kofångare,2 fots radio antenn.

Färg: Audis Ginster.

Chassie: Dubbla sänkningssatser fram, Sänkt 2 yttre splines bak annars            original.

Bromsar: Original 1300 1966.

Motor: (Original 1600cc från 1303 -73 med växelströmsgenerator.)

Ändrat till 1600cc med 284 graders kam och T-3 förgasare och växelströmsgenerator.Eftersom att denna motor inte blev som jag hade tänkt mej så är annat motorbygge på gång igen!!!! Hoppas hinna med det också i vinter!Tänkt att det ska bli en 1641:a med en W-110 Engel kam,balanserad vev,svänghjul och koppling,invägda kolvar och stackar,planade och portade toppar,T-3 förgasare med större halsringar,munstycken och portade insug och hembyggd grupp 2 ljuddämpare.

Växellåda: Original 1300 1966 med växellägesförkortare monterad.

Fälgar: (Original 1966 fälgar med snobbringar typ PV & navkapslar till             bilar innan 1966.)

Ändrat till Centerline kopior med tillhörande centrumkåpor.

Inredning: Golf GLS-stol & Corboue-buggystol, Innertak, Mattor,                Kickpaneler & Baslåda gjorda av ägaren, Dino ädelträratt & Billet instrumentpanel med diverse extra instrument.

Tillbehörslista: Takräcke, Pakethållare & Förvaringskorg till kardantunnel.

Byggtid: Till och från i 8 år. Den är ständigt under utveckling och              förbättring.

Övrigt: Sen jag fick ihop den för ca. 6 år sedan har jag kört ca. 3500 mil.

Ägare/Byggare: Jens "Jensa" Olsson Wästantorp. Medlem i Fläktfolket                  Södra Sveriges Volkswagen Entusiaster.